Основні засоби та МНМА – 2020. Зміни в оподаткуванні

Для перегляду необхідна діюча підписка, якщо Ви вже придбали, то просто увійдіть.

Поділитись:

Про що Ви дізнаєтесь:
  1. Основний засіб чи МНМА? Класифікація основних засобів за групами, вплив помилок при класифікації на оподаткування. 
  2. Первісна вартість, особливості її формування по різних джерелах надходження об’єктів (покупка, внесення до статутного капіталу, безоплатне отримання, бартер).
  3. Амортизаційна вартість – важливо для обліку і особливо для оподаткування (податок на прибуток, ПДВ, ПДФО). Донарахування податківців, судові рішення не на користь платників податків! Ліквідаційна вартість – чи обов’зкове її встановлення? Судова практика та донарахування під час податкових перевірок!
  4. Термін використання ОЗ ≠  мінімальній амортизаційній вартості! Локальні документи підприємства по введенню в експлуатацію, їх важливі для оподаткування позиції! Амортизаційна вартість об’єкта дорівнює 0 грн – шукаємо оптимальний вихід із ситуації.
  5. МНМА: оприбуткування, амортизація, облік,  оподаткування.
  6. Амортизація. Зміна методу амортизації. Амортизаційна різниця у податку на прибуток: хто застосовує. Правила податкової амортизації – 2020.
  7. ОЗ тимчасово не використовуються,  підприємство оголосило простій на час карантину  - чи обов’язково виводити такі ОЗ із експлуатації? позиції НСБО та МСФЗ, роз’яснення МФУ, судова практика – де «золота середина»?
  8. ОЗ відправляються на консервацію – обліково – податкові наслідки.
  9. Ремонт і поліпшення  ОЗ та МНМА: як розмежувати технічне обслуговування, ремонт (поточний, капітальний) і поліпшення основних засобів? відображення в обліку та вплив на оподаткування; чи можна амортизувати  ОЗ під час ремонту/поліпшення? Судова практика. 
  10. Продаж  ОЗ та МНМА: облік; податкові наслідки (податок  на прибуток; ПДВ -  правила «мінбази»; ПДФО – наслідки дешевих продаж керівникам, працівникам, засновникам і просто «добрим дюдям».Безоплатні передачі.
  11. Ліквідація ОЗ – причина має значення! Документальний супровід. ПДВ – наслідки. Продаж металобрухту отриманого від ліквідації – особливості продажу та пільги з ПДВ. 

Олена Габрук
Лектор: Олена Габрук

Незалежний експерт-консультант з оподаткування, обліку, кадрових питань. Досвід робіт у сфері консультаційної та лекторської роботи - 25 років, із них 19 - в офіційному виданні ДФСУ. Автор численних публікацій на податкову, облікову, кадрову тематику в профільних бухгалтерських ресурсах.


Поділитись:

Обговорення